Mancare de peste

O activitate deosebit de “gustoasa” pe care o avem de realizat in cadrul proiectului Lumea Apei este prepararea unuia sau mai multor feluri de mancare de peste.

Fiecare partener trimite prin WIKI reteta (in limba engleza) si fotografiile din timpul prepararii mancarii iar ceilalti parteneri incearca sa faca la randul lor mancarurile respective.

Pana la sfarsitul lunii februarie elevii din clasele 6B (Paul Mierloiu) si 7B (Andrei Dorus, Robert Foca, Cristina Macovei, Costin Lupea si Vladimir Cojocaru) au reusit, cu ajutorul mamicilor, sa trimita cinci feluri diferite de mancare cu peste.

x x x

prezentare powerpoint: “Saramura de peste” – Cristina Macovei, 7B

x x x

x x x
6 martie 2013 – Elevii clasei 5B indrumati de doamna prof. Bahrim Tita (ed.tehnologica) au realizat in timpul record de o ora patru feluri diferite de gustari pe baza de somon si branza cremoasa si o salata cu somon afumat.
Copiii au fost organizati in cinci grupe, fiecare cu un “master chef” ales dintre ei, au primit reteta, au adus ingredientele necesare si ustensilele de lucru, si-au pus sortuletul de bucatarie si au trecut la treaba.
De mare ajutor le-a fost d-na prof. Buruiana Gina al carei simt artistic se intrecea cu cel gospodaresc. Au participat la activitate doamnele prof. Cortojan Viorica, Munteanu Georgiana si d-na director adj. Alecu Ioana care a discutat cu fiecare echipa iar in final i-a felicitat pe elevi pentru felul in care au desfasurat activitatea.
Iata imagini din timpul prepararii si degustarii bunatatilor realizate:


x x x

“Saramura de macrou si novac” – Roxana Vasilie, clasa 7B

x x x

Iata si retetele propuse de partenerii nostri pe pagina Tasting Fish din Wikispaces.