Excursii tematice

2 aprilie 2013 – se pare ca aceasta luna este preferata excursiilor, cand vremea este nici prea calda, nici prea rece. Clasele 5B si 6A impreuna cu doamnele profesoare Georgiana Munteanu, Silvia Tobias si Maria Moraru au facut o instructiva si placuta plimbare de-a lungul intregii faleze a Dunarii. In afara de faptul ca toti am observat nivelul foarte crescut al fluviului si viteza marita cu care se grabeste spre varsare, elevii au avut ocazia sa afle lucruri interesante despre formele de relief din zona de peste Dunare, Dobrogea. Cerul limpede ne-a ajutat sa observam in departare portul mineralier, gura de varsare a Siretului, santierul naval, satul I.C.Bratianu cu casele amenintate de inundatie, padurea si terenurile agricole sub apa, muntii Macinului, etc.  Copiii au avut prilejul sa alerge, sa se plimbe cu rolele si skateboard-ul, sa admire lucrarile de arta din metal expuse pe faleza inferioara si superioara.


x x x

5 aprilie 2012 – clasa 8C impreuna cu diriginta lor, d-na profesoara Georgiana Munteanu au profitat de vremea frumoasa si au iesit la plimbare pe faleza Dunarii.

       

x x x

Luni, 24 octombrie, a început minivacanţa şcolarilor din ciclul primar. D-na învăţătoare Maricica Coşug i-a scos la o plimbare pe faleza Dunării pe câţiva din elevii clasei a II-a C care nu au părăsit oraşul pentru alte activităţi.
Mângâiaţi de soarele blând al toamnei, copiii s-au bucurat de frumuseţea acestui loc minunat şi unic. Ei au înţeles din discuţia cu doamna învăţătoare cât de importantă este pentru oraşul Galaţi şi pentru gălăţeni aşezarea pe malul Dunării. Au promis că vor reveni în timpul liber  însoţiţi de părinţi şi împreună vor învăţa să iubească şi să respecte bătrânul fluviu.

x x x

Vineri, 30 septembrie 2011, doamna invatatoare Marinela Lazar le-a facut o placuta surpriza elevilor clasei aIV-a C, organizand o plimbare in Gradina Botanica dupa orele de curs; copiii s-au bucurat de o vreme superba de sfarsit de toamna, au admirat si au invatat despre plantele, animalutele sau pasarile care locuiesc in acest spatiu, foarte aproape de Dunare; elevilor li s-a vorbit despre importanta apei in viata omului, a animalelor, in cadrul intregii naturi. S-a evidentiat inca o data de ce este importanta ecologizarea zonelor care se afla in vecinatatea apelor.In dimineata zilei de 22 septembrie 2011 am plecat cu un grup de elevi de la clasa 8C sa vedem Dunarea si sa ne convingem daca intradevar este mult scazuta. Cu aceasta ocazie am marcat Ziua Mondiala a Mobilitatii. Timpul petrecut a trecut repede: ne-am plimbat, copiii s-au jucat pe malul Dunarii, acolo unde de obicei apa este foarte adanca, au speriat pestii cu jocul “broscuta”, am intrat in paduricea de la baza falezei de jos, am facut fotografii, …

x x x

In dimineata zilei de 22 septembrie 2011 am plecat cu un grup de elevi de la clasa 8C sa vedem Dunarea si sa ne convingem daca intradevar este mult scazuta. Cu aceasta ocazie am marcat Ziua Mondiala a Mobilitatii. Timpul petrecut a trecut repede: ne-am plimbat, copiii s-au jucat pe malul Dunarii, acolo unde de obicei apa este foarte adanca, au speriat pestii cu jocul “broscuta”, am intrat in paduricea de la baza falezei de jos, am facut fotografii, …