Apele partenerilor WWW

28 noiembrie 2012 a fost ziua in care am desfasurat o noua activitate in cadrul proiectului WWW. De data aceasta, elevii clasei a IV-a A, sub indrumarea directa a doamnei invatatoare Marioara Lupu Neicu, au pregatit materiale diverse referitoare la apele Europei, cu precadere fluvial Dunarea.

A fost  un prilej de readucere în atenţia lor a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative şi calitative a apelor şi de a pune în lumină rolul, îndatoririle şi responsabilităţile noastre, ale cetăţenilor, în întreţinerea, valorificarea şi protejarea surselor de apă.

S-a prezentat participanţilor o lucrare în programul power point şi un scurt film ,,Drumul Dunarii de la izvoare la varsare”. Nu a lipsit Legenda Dunarii si prelucrari ale acesteia .

S-a facut o prezentare generala a bazinului Dunarii si importanta sociala si economica in tarile din central si estul Europei, o prezentare generala a florei si faunei din Delta Dunarii, sursele de poluare din acest sistem si cum pot fi monitorizate.

Voia buna ne-a insotit pe parcursul intregii activitati iar jocul de rol a demonstat calitatile noastre de mici actori.

x x x

Doamna profesoara Georgiana Munteanu a realizat impreuna cu elevii claselor 4C si 5B activitati prin care elevii au invatat despre marile bazine acvatice care exista in interiorul sau in jurul tarilor partenere din proiectul Wiki Water World. Copiii au cules informatii din atlase, carti sau de pe internet pe care le-au prezentat colegilor; au desenat sau printat hartile celor sapte tari, au realizat machete din diferite materiale care au fost expuse dupa activitate in clasa sau in holul de intrare al scolii.